Darování jídla šetří klima

Období realizace 1. 4. 2020 - 31. 3. 2022
Udělená částka 84 887 EUR
Název příjemce Zachraň jídlo, z.s.
Kraj realizace Praha
Anotace projektu

Mezivládní panel pro změnu klimatu (IPCC) uvádí, že plýtvání potravinami má negativní dopad na životní prostředí kvůli zbytečně vyprodukovaným emisím skleníkových plynů. V projektu se zaměříme na možnost darování zbylých pokrmů z jídelen charitám. Podle našeho výzkumu se pouze v jídelnách a fast foodech v ČR každoročně vyhodí 27 000 tun odpadu. Cílem projektu je prosadit přijetí metodického pokynu, který sjednotí výklad pro celou ČR z hlediska hygieny a umožní darování hotových pokrmů, do kterých už byla vložena energie a finance na jejich přípravu.

Zaměření Advokační a watchdogové aktivity
Tématická oblast klimatická změna
Ke stažení Případová studie: Darování hotových pokrmů (i ze školních jídelen?)
Stránka projektu https://zachranjidlo.cz/darovani-jidla-setri-klima/
Další podpořené projekty

Přihlášení k newsletteru

Všechny grantové výzvy programu ACF jsou již uzavřeny.
This is default text for notification bar