Období realizace | 1. 4. 2020 - 31. 3. 2022 |
---|---|
Udělená částka | 84 887 EUR |
Název příjemce | Zachraň jídlo, z.s. |
Kraj realizace | Praha |
Anotace projektu |
Mezivládní panel pro změnu klimatu (IPCC) uvádí, že plýtvání potravinami má negativní dopad na životní prostředí kvůli zbytečně vyprodukovaným emisím skleníkových plynů. V projektu se zaměříme na možnost darování zbylých pokrmů z jídelen charitám. Podle našeho výzkumu se pouze v jídelnách a fast foodech v ČR každoročně vyhodí 27 000 tun odpadu. Cílem projektu je prosadit přijetí metodického pokynu, který sjednotí výklad pro celou ČR z hlediska hygieny a umožní darování hotových pokrmů, do kterých už byla vložena energie a finance na jejich přípravu. |
Zaměření | Advokační a watchdogové aktivity |
Tématická oblast | klimatická změna |
Ke stažení | Případová studie: Darování hotových pokrmů (i ze školních jídelen?) |
Stránka projektu | https://zachranjidlo.cz/darovani-jidla-setri-klima/ |